bashkë për

bashki të forta

Për një zhvillim

të qëndrueshëm

Ndërtojmë të ardhmen

histori suksesi

Arrow
Arrow
Slider

harta virtuale e bashkive

Të dhëna të përgjithshme mbi 61 Bashkitë e Republikës së Shqipërisë

Autonomia Vendore

Zhvillim i qendrueshëm

Decentralizimi

Liri në vendimmarrje

Demokracia Lokale

Gjithëpërfshirje dhe Llogaridhënie

Rritja e Kapaciteteve

Standarte Profesionale

Edukimi dhe Sporti

Ndërtojmë të Ardhmen

Mjedisi Lokal

Mbrojmë Qytetin

Projekte dhe Aktivitete

Forumi i Danubit për Përmirësimin e Qeve…

Më datë 4 dhjetor u zhvillua në Vien, Forumi i Danubit për Qeverisjen: "Të përmirësojmë së bash.

Shoqata për Autonomi Vendore vizitë në G…

Një delegacion i përbërë nga 8 kryetarë të disa prej bashkive kryesore të vendit, i kryesuar ng.

Me kryebashkiakun e Dyseldorfit për më s…

Shoqata për Autonomi Vendore ka zhvilluar ditën e premte një vizitë zyrtare në Bashkinë e Dysel.

Bashkinë e Hagenit për mundësi bashkë…

Ditën e sotme, Shoqata për Autonomi Vendore është pritur në një takim të veçant nga Zëvendëskry.

Vizitë zyrtare e kryetarëve të Bashkive …

Në datat 22-26 Nëntor, Shoqata për Autonomi Vendore do të zhvilloj një vizitë zyrtare në Landin.

Konferenca e 6-të Ndërkombëtare e Forumi…

Po zhvillohet në Barcelonë Konferenca e 6-të Ndërkombëtare për Sigurinë Urbane , ku mes 800 p.

Promovimi i Produkteve Bujqësore dhe Pot…

Ditën e enjte u zhvillua në ambientet e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural takimi i p.

((ReLOaD)) Programi Rajonal për Demokraci …

Programi Rajonal për Demokraci Vendore në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD) i financuar nga BE-ja n.

Mbahet takimi konsultativ i Qeverisjes Q…

Ditën e sotme në ambientet e Hotel Tirana International, u zhvillua mbledhja plenare e Këshilli.

abonohu për të rejat më të fundit

Histori Suksesi

Sesioni i 33-të i Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Keshillit të Europës

Shoqata për Autonomi Vendore merr pjesë në hapjen e Sesionit të 33-të të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Keshillit të Europës. Tema kryesore e punimeve 3 ditore në këtë kongres do të jetë "Politika decentralizuese për një integrim me sukses të emigrantëve", veçanërisht ai i fëmijëve dhe të rinjve. Për këtë do të prezantohen disa shembuj nga rajoni, por gjatë këtij sesioni do të diskutohet nga ana e anëtarëve dhe për një sërë çështjes të ndryshme europiane siç është dhe ajo e zhvillimeve më të fundit në rajonin e Katalonjës. 

më shumë

Modele suksesi në menaxhimin e metropoleve Tiranë, Lion dhe Barcelonë

Kryetari i Shoqatës për Autonomi Vendore, njëkohësisht Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, zhvilloi një vizitë dy ditore në Poloni me ftesë të kryebashkiakes së Varshavës, Hanna Gronkiewics-Waltz, dhe Presidentit të Zonës Metropolitane të Barcelonës, ku mori pjesë në forumin e Autoriteteve Metropolitane nga qytetet kryesore të Europës për të diskutuar mbi qëllimet dhe sfidat e përbashkëta. Kryebashkiaku Veliaj prezantoi arritjet nga Bashkia e Tiranës, e cila falë reformës administrative dhe mirëmenaxhimit të të ardhurave, ka mundur t’i japë vëmendjen e duhur dhe të realizojë një sërë investimesh të rëndësishme edhe në zonat rurale. Frytet e kësaj reforme po duken ndjeshëm edhe në zonat periferike duke zhvilluar infrastrukturën, sistemin arsimor, bujqësinë, turizmin, dhe sektore të tjera të rëndësishme për zhvillimin e lokaliteteve, duke i ekulibruar ato paralelisht me ecurinë në zonat urbane.

më shumë

Dite Dialogu me Diasporën

Drejtoresha e Shoqatës për Autonomi Vendore, Adelina Farrici, së bashku me Konsullen e Nderit të RSH në Gjermani, Anduena Stephan, ishin sot të ftuara në emisionin e mëngjesit 7pa5 në Vizion+ për të folur mbi nismën "Ditë Dialogu me Diasporën" që do të zhvillohet në muajin Nëntor në Gjermani. Kjo iniciativë tenton të sjell më shumë projekte dhe bashkëpunim mes shqiptarëve anë e mbanë globit dhe bashkive e komuniteteve në çdo cep të Shqipërisë, sikurse nxit autoritetet tona lokale për të adaptuar një standard të ri të praktikave më të mira europiane të menaxhimit në njësitë e tyre vendore.

më shumë